Lähikuvassa Matti Laine

Matti Laine (s. 1976) on helsinkiläinen kirjailija, käsikirjoittaja ja näyttelijä. Laineen esikoisteos Pudotus, julkaistiin vuonna 2008. Yhteiskunnan harmailla ja toisinaan myös sysimustilla alueilla hääräävästä, varastettuja luksusveneitä välittävästä Elias Vitikasta kertova dekkarisarja alkoi vuonna 2012 kirjalla Pahojen miesten seura. Itsenäisistä tarinoista koostuva saaga on edennyt kuudenteen osaan: Kuolemanloukku. (kesäkuu 2022, Bazar).

Käsikirjoittajana Laine tunnetaan Ylen Kultainen Venla -palkitusta menestyssarjasta Paratiisi. Sarjan toinen kausi julkaistaan syksyllä 2022. Hän on ollut myös mukana kirjoittamassa syksyllä 2016 alkanutta Sorjonen-poliisisarjaa, joka löytyy mm. Netflixistä. Hänen kirjoittamansa musiikkinäytelmä: Kirka – Surun pyyhit silmistäni pois on kerännyt täysiä katsomoita Helsingin Kaupunginteatterissa ja viimeksi Kouvolan teatterissa. 

Tällä hetkellä käsikirjoittaja Laine työstää televisiokäsikirjoitusta Satu Rämön menestysromaanista Hildur. Tuotannosta vastaa suomalainen Take Two -tuotantoyhtiö yhteistyössä islantilaisen kumppaninsa Saga Filmsin kanssa.

Alunperin Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi valmistunut Laine on esiintynyt myös useissa tv-sarjoissa, elokuvissa sekä näyttämöllä esim. Helsingin kaupunginteatterissa.