Maailman pelastaminen on parasta ystävän kanssa

Lukutoukan luetut sivut 14.2.2024

Tim Probert on aiemmin kuvittanut lastenkirjoja ja Dungeons & Dragons -roolipeliin liittyviä nuortenkirjoja. Tämä sarjakuva on täydellinen yhdistelmä noita kahta. Taianomainen ja jännittävä seikkailu, joka kuitenkin soveltuu lapsille ja nuorille. Kustantamon suositus on 9+.

Beatricen vaari on possuvelho ja opettanut Beatricellekin yhtä ja toista magiasta, eritoten taikajuomien teosta. Kun Beatrice on keräämässä uuteen taikajuomaan ainesosia, hän tipahtaa Cadwalladerin, galdurialaisen syliin. Cad on etsinyt possuvelhoa kääntämään vanhaa galduriankielistä tekstiä, ja kaksikko palaa yhtä matkaa takaisin. Possuvelho on kuitenkin lähtenyt ja jättänyt Beatricelle kirjeen.

Beatrice ja Cad lähtevät yhdessä etsimään possuvelhoa, mutta matka on pitkä ja he törmäävät moniin vaaroihin. Beatricelle selviää, että hänen isoisältään saama liekki purkissa on viimeinen auringonsäde. Jos se häviää, alkaa ikuinen pimeys. Tikarrit etsivät juuri tuota purkkia ja eikä pakotietä tunnu olevan. Kaksikon ystävyys syvenee ja he puolustavat toinen toistaan viimeiseen asti.

Upea, yksityiskohtainen kuvitus luo tarinaan aivan oman maailmansa. Huikea fantasiaseikkailu lumoaa takuulla nuoret lukijat, sillä teos nappasi täysillä kiinni myös aikuisesta lukijasta. Hyvin kirjoitetut ja kuvitetut henkilöhahmot tuovat tarinaan tunteita ja leikkisyyttä, mutta myös omien tekojen ja valintojen pohtimista. Bean ja Cadin hahmojen kautta korostuu erilaisuuden hyväksyminen ja omien vikojen hyväksyminen.

Probertin Lightfall-sarjan ensimmäinen kirja, Viimeinen liekki on jännittävä seikkailu, joka tarjoaa paljon opetuksia nuorelle lukijalle. Se muistuttaa, että ei ole väärin pelätä ja on mahdollista kohdata omat pelkonsa. Se on tarina ystävyydestä, luottamuksesta ja yhteisen hyvän tavoittelusta.


Lukutoukan luetut sivutLukutoukan luetut sivut

Kirjat ovat intohimoni, harrastukseni, nautintoni ja pakopaikkani. Voisin päivät pitkät puuhailla kirjojen parissa, joko lukien, luetteloiden, kuvaillen tai keskustellen niistä. Rakastan sitä, kun voin tuijottaa kirjahyllyäni ja ajatella, että tuossa se hyvä kirja on, tuokin on ehkä hyvä, millainenkohan tuokin kirja on... Blogissani haluankin antaa vinkkejä siitä, mistä sinä voisit saada nautintoa. Hyviä kirjoja, joita itse olen rakastanut tai sitten joissa näen jotain, mitä joku muu voisi rakastaa. En viitsi tuhlata aikaa kirjan arvosteluun, josta en usko kenenkään pitävän. Luen myös päivittäin lapselleni ja nostan sieltäkin huippuja esille, jotta voit ottaa vinkkejä oman lapsesi kirjahyllyyn.