Itsetutkiskelun avuksi tarot-kortit

Lukutoukan luetut sivut 13.2.2024

Moni varmasti samaistuu kokemukseeni että tarot-kortit ovat olleet kiehtova, mystinen ja hieman kielletty maailma lapsuudessa. Ennustamista on pidetty hämäränä ja jopa vähän pelottavana asiana. Ja mitä kielletymmältä jokin asia tuntui, sitä enemmän se kiinnosti! Varhaisaikuisuudessani tarot oli puolestaan hömppää ja ennustaminen humpuukia.

Kaikesta huolimatta vielä näin aikuisenakin tarot-korteissa ja niillä ennustamisessa on jotain, mikä kiehtoo. Näin kävi tavallaan myös kirjalija Ella Klarillekin. Klar tutustui äitinsä tarot-kortteihin jo lapsena, mutta teini-iässä ja varhaisaikuisuudessa tarot-korttien maine sai kirjailijan unohtamaan kortit kokonaan, kunnes kolmenkympin kynnyksellä kiinnostus jälleen löytyi.

Ella Klar on vuodesta 2017 opiskellut itsenäisesti tarot-korttien maailmaa. Hän on toiminut tarot-tulkitsijana ja -opettajana, mutta hänen tapansa on maanläheinen ja keskusteleva. Tarotwisdomii syntyi halusta luoda teos, joka keskittyy tarotiin itsetutkiskelun välineenä. Klar kannustaa muotoilemaan tarot-harrastuksesta omannäköisen, mutta tarjoaa siihen tueksi kattavan oppaan.

Tarotwisdomii on teos, joka auttaa lukijaansa käyttämään tarot-kortteja itsetutkiskelun välineenä. Klar muistuttaa, että varmaa tulevaisuutta ei kukaan pysty ennustamaan, mutta intuitiolla ja itsensä tutkimisella voi löytää vastauksia monenlaisiin kysymyksiin. Samalla tavalla tulevaisuuteen liittyvien päätöksien äärelle on hyvä pysähtyä tutkimaan, sillä vastaukset löytyvät sinusta itsestäsi.

Teos sisältää tietoa tarot-korttien historiasta, korttien käyttämisestä sekä tulkinnasta. Kattavan teoksen avulla niin aloittelija kuin kokeneempikin tarot-harrastaja pystyy hyödyntämään Klarin neuvoja ja oppeja. Erilaiset tulkintatavat sekä suuntaa antavat korttien merkitykset käydään kirjassa kattavasti läpi.

Ella Klarin Tarotwisdomii; Itsetutkiskelijan tarot-opas on maanläheisesti ja ymmärrettävästi kirjoitettu opas. Oppaan äärellä kuka vain voi tulkita tarot-kortteja ja löytää itsestään vastauksia elämän pulmatilanteisiin. Suosittelen lukemaan tämän kirjan teoriaosuuden, ennen kuin alat ennustaa korteilla tulevaisuuttasi.


Lukutoukan luetut sivutLukutoukan luetut sivut

Kirjat ovat intohimoni, harrastukseni, nautintoni ja pakopaikkani. Voisin päivät pitkät puuhailla kirjojen parissa, joko lukien, luetteloiden, kuvaillen tai keskustellen niistä. Rakastan sitä, kun voin tuijottaa kirjahyllyäni ja ajatella, että tuossa se hyvä kirja on, tuokin on ehkä hyvä, millainenkohan tuokin kirja on... Blogissani haluankin antaa vinkkejä siitä, mistä sinä voisit saada nautintoa. Hyviä kirjoja, joita itse olen rakastanut tai sitten joissa näen jotain, mitä joku muu voisi rakastaa. En viitsi tuhlata aikaa kirjan arvosteluun, josta en usko kenenkään pitävän. Luen myös päivittäin lapselleni ja nostan sieltäkin huippuja esille, jotta voit ottaa vinkkejä oman lapsesi kirjahyllyyn.