Paolo Giordano: Tasmania

Unohtumaton lukuromaani ihmisyydestä, ilmastokriisistä, terrorismista ja poliittisesta muutoksesta

Nelikymppinen Paolo on varovainen ja elinvoimainen nuori mies, joka uskoo että tiede antaa hänelle kaikki vastaukset, mutta hän kohtaa vain yhä enemmän uusia kysymyksiä. Yhdessä häntä vanhemman Lorenzan ja poikansa kanssa hän matkustaa Pariisiin, jossa hän tutustuu pilvien muotoja tutkivaan professori Novelliin.

Tasmania on romaani tulevaisuudesta. Hallinnan menettämisen pelko ja yllätys ovat aikamme tunteita, ja Paolo Giordanon lämmin ääni osaa kertoa sen paremmin kuin mikään muu. Jokainen löytää itsensä tästä herkästä, eloisasta ja ajassa kiinni olevasta romaanista, koska jokainen meistä etsii omaa Tasmaniaansa. Kriisi, josta romaani kertoo, ei ole vain kirjan pariskunnan, vaan koko sukupolvemme ja planeettamme kriisi. Tasmania on suuri romaani – syvällinen, kiehtova ja polttavan ajankohtainen.

Paolo Giordano on kansainvälisesti tunnetuimpia italialaisia nykykirjailijoita. Hänen läpimurtoromaaninsa Alkulukujen yksinäisyys voitti Roma Premio Strega -palkinnon. Tasmania on palkittu La Lettura -palkinnolla (vuoden kirja) ja lisäksi ehdolla Prix Femina étranger -palkinnon saajaksi. Samaisen palkinnon sai vuonna 2010 Sofi Oksanen. Giordanon edellinen teos Jopa taivas on meidän oli kansainvälinen arvostelu- ja myyntimenestys.