Kuolleen miehen lista

Kun Barcelonalaisen tehtaan varastorakennuksesta löydetään pahoinpidelty mies nosturin koukkuun hirtettynä, se olisi hyvinkin voinut merkitä loppua tälle tarinalle. Kuollut mies onnistui kuitenkin jättämään jälkeensä listan, jolla on kaksikymmentäkolme nimeä.

Pilar ja Nina pakenevat henkensä edestä amerikkalaisia palkkamurhaajia. Se, minkä alunperin piti olla kosto vailla vähäisintäkään riskiä, muuttui yllättäen epätoivoiseksi pakomatkaksi. Tilanne on toivoton, mutta lopulta he saavat apua hyvin yllättäviltä tahoilta.

Naiset matkustavat Madridiin missä roolit vaihtuvat, ja saalistetuista tulee armottomia saalistajia.


Kirjailija Pau ValentPau Valent

Pau Valent on lounais-suomalainen kirjailija. Hän on asunut parikymmentä vuotta Kataloniassa, Espanjassa, josta hän ammentaa aiheita romaaneihinsa. Hänen romaaneissaan vilahtelevat niin suomalaiset puutalokaupungit kuin Barcelonan vanhankaupungin kujat. Tähän mennessä Valent on julkaissut neljä romaania: Viimeinen syksy (2017), Eväsretki matonkudeniitylle (2019), Bonsaipuun juurella (2022) ja Kuolleen miehen lista (2024). Paun teokset ovat tummasävyisiä tarinoita joissa paha saa lopulta aina palkkansa ja hyvät ihmiset voivat jatkaa arkista elämäänsä.

➤ Katso lisää