Kirjamaan käyttäjästatukset

Kirjamaa on palvelu, jossa kaikki osat palvelevat kokonaisuutta: suomenkielisen kirjan, kirjailijoiden, kustantajien ja koko toimialan menestystä. Onnistumisen edellytys on ennakkoluuloton verkottuminen ja monipuoliset palvelut.

Esimerkkinä palveluista julkaisimme tammikuun lopussa 2024 Uutuusluettelo -palvelun. Teemme jo vastaavaa uutuusluetteloa syksylle 2024 uutuuksista.

UUTTA PÄÄSIÄSEKSI:  Toimitussisältöjen puolella avasimme tänään Vieraskynä -palvelun myös kirjailijoille. Ensimmäisenä palvelussa kirjoittaa Anneli Kanto, joka kirjoittaa omassa blogissaan terävästi mutta aina rakentavasti kirja-alan ilmiöistä.

Kirjamaan palvelut lisääntyvät. Nyt onkin syytä antaa lyhyt kertaus, miten kaikki toimii. Samalla voit miettiä, miten juuri sinä saat parhaan ilon irti palvelusta.  Valitse statuksesi ja laita meille postia Tästä mukaan -sivulta.

1. MEDIA

Henkilökohtaisilla mediatunnuksilla toimivat bloggaajat ja toimittajat pääsevät lukemaan palvelun kaikki arvostelukappaleet näköiskirjoina ja äänikirjoina. Kirjat avautuvat Lue kirja -kuvakkeesta. Ne ovat luettavissa / kuunneltavissa vain palvelimelta, eikä niitä voi jakaa tai tallentaa.

2. KUSTANTAJAT

Kirjamaa tärkein asiakas ovat Kustantajat. Kustantajatunnuksilla sisään kirjautunut pääsee aina selaamaan ja tarkistamaan, että omat kirjat näkyvät oikein ja kauppalinkit vievät oikealle sivulle.

Kirjat ovat Kirjamaan kuningattaret, ja siksi kehitämme palvelua yksinomaan kirjojen ehdoilla. Uutena palveluna avasimme pari viikkoa sitten ENCORE -palvelun. Kategoriassa Encore esittelemme vanhempia kirjoja, jotka ansaitsevat toisen tulemisen.

3. VIERASKYNÄ

Uusi Vieraskynä -palvelu on tarkoitettu kaikille kirjailijoille, toimittajille, kirjasomettajille ja muille kirja-alan toimijoille, joilla on jo oma media. Vieraskynä kirjoittaa artikkeleita Arviot ja Ajassa.

Vieraskynä -artikkelissa kirjoittajan blogikirjoitus on klooni hänen 1-5 vrk aiemmin omassa mediassaan julkaistusta artikkelista. Sen tehtävä on markkinoida kirjoittajan omaa mediaa ja parantaa sen hakukonenäkyvyyttä. Katso esimerkki toteutuksesta https://www.kirjamaa.fi/valtio-ei-rakasta-pienkustantajaa/ .

Vieraskynä -artikkelin lopussa on aina kirjoittajan oman median banneri ja linkki sen etusivulle.

4. AVUSTAJAT

Kirjamaan toimituksen johdossa ovat Pasi Luhtaiemi (päätoimittaja) ja Saara Ylönen (toimittaja).  Me tallennamme kaikki kustantajien lähettämät aineistot ja hallitsemme myös palvelun käyttäjätietoja.

Meidän lisäksemme toimitukseen kuuluu kasvava joukko freelancereita, jotka arvostelevat kirjoja ja kirjoittavat artikkeleita palvelun avustajina. Avustajat kirjoittavat uusia artikkeleita osastoihin Arviot (kirja-arvostelut), Tekijät (esim. kirjailijahaastattelut)  ja Ajassa (ajankohtaisartikkelit, kolumnit ym). Liity joukkoon!- Rakennamme joukkuettamme luovasti kasvavien resurssiemme mukaan.

Aurinkoista pääsiäistä, toivovat:

pasi@kirjamaa.fi
saara@kirjamaa.fi