Pasi Luhtaniemi

UUTUUS: VIATTOMAT

“Hänellä oli syy paeta. Syy vaieta. Syy unohtaa.”

Petäisen järvestä löytyy ruumis, joka paljastuu viisi vuotta sitten kadonneeksi nuoreksi naiseksi. Löytö mullistaa elämän keskikesän helteessä uinuvalla Kokonniemellä. Mitä sellaista niemellä tapahtui vuosia sitten, joka oli pakko vaieta kuoliaaksi?

Viattomat kertoo erikoisen tarinan kahdesta perheestä ja perhesiteistä. Kronbergien perheeseen kuuluu vastuuntuntoinen isoveli Pyry, autistinen hyönteisharrastaja Peetu ja isoveljeään jumaloiva Pihla. Silja Kronberg, perheen äiti, on kuuluisa kuvataitelija, joka hakee inspiraatiota silloin tällöin viinitonkasta. Isä on muuttanut Englantiin. Naapurissa asuvat Peltolat, joiden tytär karkasi aikanaan kotoaan. Lapsenlapsi Anni käy isovanhempiensa luona kesäisin – ja rakastuu.

 


KIRJASTA SANOTTUA

“Luhtaniemi on rakentanut juonen taiten, ja ihmisten väliset suhteet ja menneisyyden tapahtumat aukenevat lukijalle, Pihlalle ja Vuoriselle kutkuttavasti pala kerrallaan. Tosin arvasin syyllisen jo aika varhain, mutta se ei sitten lopulta haitannut mitään. Mielenkiintoisempaa oli seurata, miten totuus paljastuu kenellekin, ja mihin kaikkeen voi itsekään lopulta luottaa. Mainio psykologinen trilleri! Luin kirjan yhdessä päivässä, mikä sekin kertoo tarinan imusta aika paljon.”

https://www.kirsinkirjanurkka.fi/2016/06/pasi-luhtaniemi-viattomat.html

KIRJAILIJASTA

Pasi Luhtaniemi (s. 5. syyskuuta 1963) on kouvolalainen kirjailija ja kustantaja sekä tammikuussa 2024 perustetun #Kirjamaa -palvelun vastaava päätoimittaja. Hän on valmistunut filosofian maisteriksi Joensuun yliopistosta 1991 pääaineena yleinen kirjallisuus.

Luhtaniemi on kirjoittanut kaksi jännitysromaania, Sokea piste (2013) ja Viattomat (2015) sekä useita dramatisointeja ja näytelmiä. Kustantajana ja kirjoittajavalmentajana hän on julkaissut tämän lisäksi kerrontatieteen menetelmiin perustuvan kirjoittajaoppaan Kohti uutta kirjaa (2018).

Siirry Kirjailijan omaan blogiin.