Palvelun kuvaus

Kirjamaa on uusi kirjallisuuden  verkkomedia, jonka tavoiteena on nostaa uuden kotimaisen laatukirjallisuuden saavutettavuutta. Sen ensimmäinen asiakas ovat kirjallisuustoimittajat sekä bloggaajat. Kirjamaa tarjoaa alustan, jossa he löytävät helposti ja mutkattomasti kustantamoiden tarjoamia uutuuskirjoja luettavakseen.

Kirjamaa -sivusto jakautuu vaakasuoriin lohkoihin. Tässä palvelunkuvauksessa kerrotaan kunkin lohkon sisältö sekä tavoiteltu käyttäjäsegmentti


Header

Sivuston header erottuu muusta sisällöstä taustaväriltään voimakkaan viininpunaisena. Headerissa on perinteiset palvelun tunnus ja motto sekä ylävalikko. Ylävalikko on oikotie palvelun toimituskategorioihin.


Kuvakaruselli

Headerin alla oleva kuvakaruselli palvelun 20 uusinta verkkokirjaa. Kirjat voi lukea kannesta kanteen suorana verkkoselaimella.

Kansikuvalliset kirjat ovat jo julkaistuja uutuuskirjoja, ja ne ovat kaikkien jäseneksi kirjautuneiden luettavissa.  Kirjamaan toimitus on esitellyt tai arvostellut kirjat toisaalla palvelussa.

Kuvattomat kirjat, joissa on mustalla pohjalla valkoisena kirjan ja kirjailijan nimi ovat pian julkaistavia uutuuksia. Nämä kirjat avautuvat vain toimittajastatuksella. Työkseen tai silkasta intohimosta omiin medioihinsa kirjoittava toimittaja/bloggaaja pääsee lukemaan Kirjamaassa uutuuskirjoja ennen ketään muuta:  Siinä vaiheessa, kun kirja lähtee kustantajalta painoon, saman pdf-tiedoston voi lähettää Kirjamaahan.  Kirja on ammattilaisten luettavissa sen julkaisuhetkeen saakka, jonka jälkeen se poistuu palvelusta, ellei kustantamon/kirjailijan kanssa ole toisin sovittu.


Toimitus

Kirjamaa -palvelun tuottaa kustantaja Pasi Luhtaniemi (Kustannus Aarni Oy) ja sen päätoimittaja on kriitikko ja kirjallisuustoimittaja xx. Palvelun avustajakuntaan kuuluu kustantajia, kustannustoimittajia, toimittajia ja bloggaajia.  Tällä voimalla Kirjamaa tuottaa kiinnostavaa ja asiantuntevaa kulttuurijournalismia: K ertoo kirjoista, niiden tekijöistä, taustoista ja kirjallisuuden ilmiöistä.


Viikon poiminta

Seuraavana palvelussa esitellään yksi kirja kannen mukaan.  Kirjamaan päätoimittaja nostaa viikottain yhden ansiokkaan arvostelun merkittävästä uudesta kirjasta erikseen myös Kirjamaan etusivulle. Kirjaa ja sen arvostelua esitellään laajasti avautuvalla sivulla, ja se linkitetään arvostelijan/median sivulle.


Kirjavinkit

Kirjavinkit -palvelun alta avautuu Kirjamaan verkkokauppa.  Toimitus on esitellyt/arvioinut  kaikki kaupan kirjat muualla palvelussa. Kirjat ovat myynnissä kaupassa normaalihintaan sekä tarjoushintaan. Tarjoushintaan kirjan saa kirjautuneet jäsenet.

Kauppa on jaettu seitsemän kirjallisuuden kategorian mukaan Nykyproosa, Spefi, Historia, Jännitys, Tieto, Runo ja Lapset, ja uusin kirja on aina ylimpänä.


Footer

Kirjamaan Footerissa esitellään laajemmin kehittyvää Kirjamaa -palvelua. Footerista löytyvät myös kaikki keskeiset yhteystiedot.