Miten kustantamosi hyötyisi parhaiten #Kirjamaasta?


#Kirjamaa on kirjallisuusmedia, mutta samalla arvostelukappaleiden jakelupalvelu. Kysymme tällä lomakkeella sinulta, miten kustantamosi hyötyisi eniten #Kirjamaasta. Kysymyksiin vastaaminen vie muutaman minuutin. Vastaukset ovat luottamuksellisia. Emme julkaise emmekä jaa tietoja eteenpäin.

Vaikka #Kirjamaa olisikin jo tuttu, lue alta kertaus siitä, miksi #Kirjamaa on synnytetty ja mitä sitten tapahtui. Vastaamalla vaikutat  #Kirjamaan tulevaisuuteen.

MIKSI #KIRJAMAA?

Ennen #Kirjamaata allekirjoittanut toimi kustantajana lähes kymmenen vuotta, ja opin tuona aikana tuntemaan kaikki pienkustantajan riemut ja tuskat. #Kirjamaata alettiinkin ideoida pari vuotta sitten ensin kokemusperäisesti, pienten ja keskisuurten kustantamoiden tarpeisiin.

a) #Kirjamaan ensimmäinen palvelu oli  painovalmiista pdf-tiedostosta valmistettu näköiskirja (engl. Flipbook). Kirjojen arvostelukappaleet ovat palveluun kirjautuneiden toimittajien ja somettajien luettavissa. Liian usein arvostelukappaleita joudutaan lähettämään summassa. Toimittajan ja somettajan kirjoituksen laadusta ei ole takuuta, jonka lisäksi kustantajan pitäisi ehtiä seuraamaan, milloin arvio ilmestyy. Alustajakeluna a-kappaleiden ‘postituskulut’ ovat kustantajalle nolla euroa ja työtä siinä on yhden sähköpostin tai lomakkeen lähetyksen verran.

Olemme rakentamassa #Kirjamaahan seuraavaksi Vieraskynä -palvelua, jolla arvioista saadaan Kirjamaahan tiiserit. Tällöin myös kustantajan mediaseuranta olisi helpompaa.

b)  Näköiskirjaa varten #Kirjamaahan rakennettiin  DRM-suojaus. Saman suojauksen takaa palveluun voi tuoda myös  ääni- ja e-kirjoja. Houkuttelemmekin sinua nyt lähettämään palveluun ensimmäisen äänikirjasi.

c) Äänikirjateknologiassa #Kirjamaa on pitkällä tutkimuksissaan tarjota tekoälyavusteisesti tuotettuja kirjoja. Asiakkaat ovat kustantajia ja kirjailijoita, jotka voivat ostaa kirjailijan tai haluamansa henkilön äänikloonin niin kirjaan kuin kirjailijan tuleviin tarpeisiin. Tätä kehitystyötä teemme yhteistyökumppanimme Radio SE:n  ja mainostoimisto SameEyesin kanssa.

d) Jo syksyllä 2023, Finlandia-palkintogaalan aikoihin, #Kirjamaa päätti, että rakennamme palvelusta samalla kirjallisuuden verkkolehden. Tällä hetkellä toimitukseemme kuuluu neljä toimittajaa ja viisi avustajaa. Kehitämme toimitustyötä arviot ja arvostelut edellä samalla kun laajennamme palvelua kirjailijahaastatteluihin ja tapahtumareppiksiin. #Kirjamaa on 20-luvun kirjakerho

e) #Kirjamaan kehitystyössä on mukana Kaakon Ammattikorkeakoulun Luovan talouden yksikkö. Syksystä 2024 eteenpäin Kirjamaa tuleekin esittelemään niin palvelun tekniikassa, graafisessa ilmessä kuin myös bisnesmallissa uusia innovaatioita. Kaikki mahdollisuudet ovat pöydällä.

KYSYMYKSET