Loma – mikä ihana tekosyy!

Pasi Luhtaniemi 1.7.2024

#Kirjamaan ylläpitäjä/päätoimittaja on laskeutumassa kesälomalle, niinkuin koko muukin Suomi.  Mikä olisikaan parempi hetki kerrata mennyttä ja kertoa tulevasta.  Tämä on pikapäivitys, epävirallisuudessaan hämmentävä.

“Loma, mikä ihana tekosyy – kuunnella kirjoja”

Allekirjoittaneen lukulistalla on seuraavaksi, mikä annettakoon tiedoksi asianosaisille kustantamoille ja kavereilleni.

  • Gene Wolfe: Soturi sumussa (Moebius)
  • Tapani Kinnunen: Oopperan grilli (Enostone)
  • Kari Levola: Kertaallen kuollut (Robustos)
  • Saara Henriksson: Valaanpyytäjän vaimo (Osuuskumma)

Arvostelu tulee varmasti ennen syyssesongin alkua.

Mielellämme otamme jatkossa Kirjamaahan myös äänikirjoja. Tarjoamme kustantajille äänikirjan a-kappaleet nyt arvostelupalveluumme hintaan 0e.  Kysy asiasta pasi.luhtaniemi@kirjamaa.fi

– Palaan tarkemmin aiheen kanssa heinäkuun loppupuolella.

“Tärkeintä, että kello näkyy”

Kirjamaa sai kaksi viikkoa sitten historiansa toisen ison jutun perinteiseen paperimediaan. (Ensimmäinen HS Kulttuuri tammikuu). Kouvolan Sanomien koko artikkeli on maksumuurin takana. Pääset lukemaan sen tämän linkin takaa, samalla kun vannot pyhästi, että kokeilet ainakin yhden Keskisuomalainen-median tilausta lähikuukausien aikana. Tuossa mediassa kirjoitetaan kulttuurista.

Artikkelin otsikko Kouvolassa on julkaistu uusi kirjallisuusmedia lukutoukille  lupaa paljon, joidenkin mielestä ehkä liikaakin:

Niin… Palvelua toimittaa 4-henkinen toimitus sekä neljä avustajaa, ja tässä vaiheessa vielä talkoilla.  Emme pysty vielä samaan julkaisutahtiin kuin oikea media, mutta katsopa tilanne lomien jälkeen.

Henna Mäkelinin artikkeli Kouvolan Sanomissa on tarkka ja oikein kirjoitettu, ja se velvoittaa kyllä meitä tekijöitä pistämään parastamme. Artikkelissa toisena haastateltu Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Luovan talouden yksikön johtaja antaa myös selkänojaa tulevaisuutta varten.

Syksyllä amk-yhteistyöstä – ja monesta muusta – lisää.

Tässä vaiheessa tärkeintä lienee kuitenkin, että kello näkyy.

Aurinkoista lomaa kaikille #Kirjamaan lukijoille!

(kuva: Lukas Pearsal, Kouvolan Sanomat)

t. Pasi Luhtaniemi
päätoimittaja
#Kirjamaa