Avustajan ohjeet

(koskee avustajia ja Vieraskyniä)

Hei XX

Kiitos vastauksestasi, ja tervetuloa Kirjamaan avustajaksi! Olen Pasi Luhtaniemi, Kirjamaan tuottaja. Laitan tästä viestistä kopion toimittaja Saara Ylöselle. Hän auttaa minun rinnalla teitä kaikissa kysymyksissä.

Sinulle on nyt luotu käyttäjätunnukset, ja sait juuri automaattisen sähköpostin, jonka linkkiä seuraamalla pääsette kirjautumaan palveluun. Käyttäjätunnuksesi on sähköpostiosoitteesi. Käy ensimmäiseksi vaihtamassa salasana ylhäältä oikealta, linkistä Profiili johonkin, jota käytät ja parhaiten muistat.

Sitten voitkin ryhtyä tutkimaan, kuinka Kirjamaa toimii. Tutustu ensin vaikka LUE KIRJA -linkkiin ja palvelun kovaan sisältöön: Arvostelukappaleisiin. Koko lista arvostelupalvelun kirjoista avautuu nyt myös Kirjamaan Liisan kuvakkeesta ylhäältä.

Kirjamaan toimittajat ja avustajat arvoivat ensisijaisesti kirjoja, joista on jo kustantajan esittely. Koska kirjoja on kuitenkin vielä tässä vaiheessa rajattu määrä, pidämme myös keittiön ovea  auki: Linkissä Uutuuskirjat – #Kirjamaa löytyy erikseen kevään ja syksyn uutuuskirjat. Poimi listalta kirjat, jotka haluaisitte lukea ja arvioida, niin pistämme kustantajalle postia.

Tarkista seuraavaksi sivulta Toimitusaikataulut , ettei kirjasta olla jo kirjoittamassa arviota. Jos kirja on vapaana, merkitse se itsellesi sivun ohjeiden mukaan.

Kun kirjan näköiskirja ja/tai äänikirja on palvelussa, voit arvostella sen avustajana. Sivulta Toimituksen intra löydät paljon hyödyllistä, kuten WordPress -julkaisujärjestelmän abc:n. Avustajana kirjoitat artikkelin valmiiksi, ja tallennat sen arvioitavaksi.

Jos kirjaa ei kuitenkaan jostakin syystä saada digitaalisena, mutta sinulla on se painettuna, kirjoita arvostelu vieraskynänä. Lähetä tällöin valmis artikkeli toimitukseen (pasi@kirjamaa.fi tai saara@kirjamaa.fi), niin julkaisemme sen puoolestasi. Vieraskynäartikkelit puffaavat aina kirjoittajan omaa mediaa, katso malli:  Anneli Kannon Vieraskynä. Arvostelijana voit puffata omaa mediaasi vieraskynänä joka toisella arviolla.

NÄILLÄ pääsemme varmaa alkuun. Kysyvä ei tieltä eksy, eli ole yhteydessä.

Aurinkoista kevään jatkoa. Pidetään kirjan ja lukemisen puolta!

t. Pasi