Arvostelukappaleet ja kopiosuojaus

Kirjamaan arvostelukappaleet on luettavissa joko verkkokirjana tai e-kirjana. Kummassakin muodossa kirjat ovat tekijänoikeussuojan alaisia. Seuraavassa on kerrottu, miten teoksen kopioiminen ja jakelu on tehty teknisesti vaikeaksi.

Mahdollisissa kopiosuojan väärikäyttöepäilyissä pyydämme ottamaan välittömästi yhteyttä tekniseen tukeemme: tuki@kirjamaa.fi

1.  VERKKOKIRJAT

Verkkokirjaa luetaan vain palvelimelta, ja tarvitset sen lukemiseen oman käyttäjätunnuksen ja salasanan. Verkkokirja on tehty pdf-dokumentista, ja sitä selataan kirjan alareunan ohjauspainikkeista.

Kirjamaan verkkokirjan tallentaminen omalle koneelle sekä sen jakaminen eteenpäin on estetty ohjelmallisesti suoraan palvelimella.

2. E-KIRJAT

Kirjamaan e-kirjat (epub) ovat html5-muodossa olevia tiedostoja, jotka ladataan palvelimelta omalle koneelle. Linkki html5–tiedostoon avautuu vain kirjautuneille käyttäjille.

Epub -tiedostojen jakaminen eteenpäin on mahdollista, mutta siitä jää kiinni. Kirjamaan kaikkiin e-kirjoihin on upotettu merkkirivi, joka esiintyy vain kirjamaan palvelimelle tallennetuissa e-kirjoissa, ja jokaisesta tallennuksesta jää aikaleima ja käyttäjän tunnistetiedot.  Mikäli epäilet saaneesi käsiisi kirjan laittoman kopion, jonka alkuperä on Kirjamaa, lähetä se tarkistettavaksemme osoitteeseen tuki@kirjamaa.fi